2014.07.23.
14:01

Írta: czider88

Nehéz a kezdet.. azaz miért is van ez a blog?

Nehéz a kezdet.. de miért is? Mert fogalmam sincs hogy kell kezelni a felületet,de nem is kell pánikolni,sokkal inkább az foglalkoztatott,hogy miről is fogok voltaképp írni,míg egy szépnek nem kifejezetten mondható júliusi napon eldöntöttem,hogy olyan filmekről amiknek (egyéni véleményem szerint) van mondanivalójuk. Hogy mit is értek ezen tág fogalom alatt,és mi füllik a fogamhoz? Például alapul vehető Nouvelle Vague (Új hullám)  fő darabjai (Kifulladásig,Az asszony,az asszony) és a "különc" Bunuel zseniálisnak mondható, a társadalomból csúfot űző filmjei (Nap szépe,Burzsoázia diszkrét bája,Szabadság fantomja) és az olasz filmgyártás remekei,mint Bertoluccitól A megalkuvó,vagy Fellini Rómája vagy akinek még ez sem csillapítja mérhetetlen étvágyát a filmek iránt annak egy kis Pasolini (Mamma Roma,Saló avagy Szodoma 120 napja) ésatöbbi. Tovább haladva a filmes történeti skálán a 60-as 70-es 80-as évekkel folytatva egy kis Álom luxuskivitelben (szigorúan a romantikázni vágyók kedvéért) vagy Mechanikus narancs a bágyadt tudatmódosításért.De ha már a tudatmódosítás akkor a 90-es évekből egy kis Trainspotting Irvine Welsh műve alapján (az a fickó igenis tud valamit!) vagy az ürgénél maradva a nemrég debütált Mocsok c. film ami szintén zseniálisan lett kivitelezve.Annak jeléül,hogy mennyire tisztelik a jelenkori rendezők a "régi öregeket" (Truffaut,Fellini,Pasolini) Tarantino teljesen alapnak számító filmejeit is górcső alá lehet venni (Ponyvaregény,Kutyaszorítóban,Kill Bill) amiben szerepet kap a drog,az alkohol és a "felsőbb tudatállapothoz vezető út" amiben kétségtelenül az ászt mégis Hunter S. Thompson művei és élete alapján rendezett Rum napló és Félelem és Reszketés Las Vegasban viszi. Ehhez társul megannyi  - tölteléknek is mondható - film amiket most nem fogok egyesével leírni,de amikről szeretnék a későbbiekben hosszabban beszélni.

A blog másik alapvető témája - nem,nem az életem lesz - hanem a politika-közélet téma amiről bár nagyrészt mint laikus szeretnék írni,de mégis mint résztvevő és "megélő".Hiszen mindnyájan nap mint nap tapasztaljuk az utca hangulatát és véleményét,talán még akkor is egy kicsikét ha a légkondis kocsiban sötétített-felhúzott ablakú állami Audi A6-ossal közlekedünk a budán található luxusvillánkba.Pláne azok érzékelik ezeket a dolgokat akik minden egyes fárasztó napot a maga valóságában élnek meg és bármennyire is túlzás ez a szó,elszenvedői a politikai helyzet hol jó hol egészen siralmas (inkább egészen siralmas) működésének.Függetlennek lenni (párt,elv) kifejezetten nehéz dolog,mégis megpróbálkozom vele és törekszem arra,hogy ne legyek elvakult.A válaszokat (ha valaki netalántán idetéved) pedig próbálom normálisan kezelni amennyiben ő is megadja a kellő (és alapvető) tiszteletet és KULTÚRÁLT formában ír kommentet / üzenetet stb. A véleményünk nem lesz teljesen,sőt,sokszor részben sem azonos.Hiszem,hogy értelmes és értékes dialógusok születhetnek a cikkeim alatt.


Kívánom,hogy mindaz aki valamilyen folytán idetéved érezze jól magát és kommenteljen!

czider




 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cziderfilms.blog.hu/api/trackback/id/tr986537791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása